Notícia

Fragata Bird- AMC-27 - História

Fragata Bird- AMC-27 - História

Pássaro de fragata

Uma ave marinha de asas longas e pés em forma de teia, notou seu vôo gracioso e de longo alcance.

A primeira Fragata Bird (AMC-27) serviu como não comissionada no 13º Distrito Naval entre 30 de janeiro de 1941 e 27 de abril de 1943.

II
(AMS-191: dp. 290; 1,14 '; b. 28'; dr. 9 '; s. 13 k.
cpl. 39; uma. 2 20 mm .; cl. Pássaro azul )

O segundo Frigate Bird (AMS-191) foi lançado em 24 de outubro de 1953 por Quincy Adams Yacht Yard, Inc. Quincy, Mass .; patrocinado pela Sra. Matthew Cushing e comissionado em 13 de janeiro de 1955, Tenente (grau júnior) G. B. Shick, Jr., no comando. Ela foi reclassificada como MSC-191 em 7 de fevereiro de 1955.

Juntando-se à força da mina, Atlantic Fleet, em Charleston, SC, em 21 de fevereiro de 1955, a Frigate Bird iniciou um programa de treinamento e operações experimentais da costa leste e do Caribe que continuou até 1960. Entre suas atividades estavam exercícios anfíbios nas praias perto de Camp Lejeune, NC, levantamento correntes oceânicas testando um novo tipo de bóia de lata e participando de exercícios de frota de vários tipos. Desde julho de 1958, ela foi transportada para casa em Little Creek, VA., E serviu em intervalos freqüentes com a Força de Desenvolvimento Operacional.


Fragata Bird- AMC-27 - História

Publicado pela Smithsonian Institution entre as décadas de 1920 e 1950, a série de monografias da história da vida Bent fornece uma descrição frequentemente colorida dos pássaros da América do Norte. Arthur Cleveland Bent foi o autor principal da série. A série Bent é um grande recurso e frequentemente inclui citações dos primeiros ornitólogos americanos, incluindo Audubon, Townsend, Wilson, Sutton e muitos outros.

História de vida distorcida para a fragata magnífica - o nome comum e as subespécies refletem a nomenclatura em uso na época em que a descrição foi escrita.

MAN-O'-WAR-BIRD
FREGATA MAGNIFICENS ROTHSCHILDI
Mathews
Agora Fragata Magnífica

Este conhecido bucaneiro está amplamente distribuído nas águas mais quentes e nas costas tropicais de ambos os hemisférios, onde várias espécies e subespécies foram reconhecidas por pesquisadores recentes, todas estreitamente relacionadas. Seus nomes populares, pássaro man-o'-war, pássaro fragata ou pelicano fragata, refletem seu conhecido personagem como um pirata e um pirata tirânico tirânico. Mas, com todas as suas falhas, é um personagem pitoresco e não se pode deixar de admirar suas maravilhosas evoluções aéreas, pelas quais é altamente especializado, e que o tornam tão notável e interessante na avifauna dos mares tropicais.

Namoro: um dos traços mais curiosos desta espécie é a inflação da grande bolsa vermelha do macho, que desempenha um papel tão notável em seu namoro. O Dr. Walter K. Fisher (1906) dá um relato muito bom disso da seguinte maneira:

O pássaro man-o'-war não se mostrou menos divertido do que o albatrossee. A aparência curiosa e excessivamente bizarra do macho nesta estação do ano chama a atenção. Suas travessuras são tão extraordinárias quanto sua aparência e, quando concentrado na tarefa de se tornar atraente, sua egocentrismo e a vaidade dos pais são altamente divertidas. Durante o período de namoro, a bolsa gular do macho é alargada e, antes que os cuidados da ninhada comecem, ele a infla até um tamanho grande e, ao mesmo tempo, torna-se de uma cor vermelha brilhante. O pássaro parece como se houvesse um balão, como crianças penduradas em um barbante, preso à sua garganta.

A bolsa é aparentemente um grande saco de ar, conectado apenas indiretamente com os pulmões, que não pode ser esvaziado prontamente nem inflado instantaneamente. Ele varia na intensidade de seu carmim ou carmesim, e pegando em sua superfície o brilho do céu, mostra às vezes matizes azulados, ou, tornando-se um tanto colapsado, torna-se um laranja translúcido nas laterais. Não é incomum ver um pássaro macho sentado no ninho com a bolsa estourada, obscurecendo toda a frente da criatura, apenas o bico e os olhos aparecendo por cima. Por horas ele fica sentado em um ninho recém-feito, sem sair uma vez, ou quase sem alterar sua posição. Mas se a fêmea aparece em algum lugar acima, navegando de um lado para outro, ele de repente se levanta da letargia e, quando ela passa, ele se levanta parcialmente da postura sentada, joga a cabeça para trás, abre as asas e, projetando a bolsa brilhante, sacode o cabeça de um lado para o outro, soltando uma gargalhada rouca. Ocasionalmente, quando o femnie pousa perto, ele balança sua bolsa de um lado para o outro, a cabeça sendo jogada para trás e as asas parcialmente abertas. Ao mesmo tempo, as penas escapulares longas, esverdeadas, iridescentes, se afofam e a criatura apresenta uma aparência inusitada e absurda. Nessa postura, ele ri repetidamente e esfrega sua bolsa contra seu companheiro, que geralmente o ignora completamente e sai voando. Essas performances acontecem antes da postura do ovo, depois que o macho deixa de inflar seu saco.

Aninhamento: Prof. Homer IR. Dill (1912) estimou que o número de pássaros man-o'-war nidificando na Ilha Laysan era de cerca de 12.500 e diz: "Eles nidificam em colônias no topo de arbustos baixos que, se colocados próximos uns dos outros, cobririam cerca de 6 acres. Do jeito que estão, no entanto, eles parecem cobrir muitas vezes essa quantidade de espaço. " Esta parece ser uma grande colônia, mas parece muito pequena ao lado das imensas colônias de outras aves marinhas nesta maravilhosa ilha.

Sobre seus hábitos de nidificação nesta ilha, o Dr. Fisher (1906) diz:

Em Laysan, as aves vivem em colônias que variam de alguns pares a muitos, e os ninhos são sempre construídos no topo de arbustos baixos, às vezes muito próximos uns dos outros. A espécie se concentrou quase inteiramente na metade oriental da ilha, e suas aldeias estão espalhadas ao longo da encosta interna da bacia do antigo atol. Os ninhos, às vezes tão velhos que se tornaram meros montes de sujeira, são pouco mais do que plataformas de gravetos, não totalmente desprovidos de folhas, entrelaçados frouxamente com vinhas ipomeia (Ipomaea insalari.s).

Ambos os pais se revezam cobrindo o ovo, o que é uma necessidade, pois se o ninho ficasse sem ocupante, outras fragatas se apropriariam rapidamente de seu material, especialmente se o ninho fosse novo. Conseqüentemente, mesmo antes de o ovo ser posto, qualquer um dos pássaros mantém a propriedade, por assim dizer, contra os vizinhos saqueadores. Depois que o filhote sai, essa vigilância é ainda mais necessária, pois, se deixado desprotegido, um jovem pássaro muito provavelmente serviria de alimento para algum réprobo vigilante da vizinhança. O Sr. Snyder viu um velho pássaro fragata agarrar-se e voar para longe com um filhote da mesma espécie, cujo pai havia sido espantado para fora do ninho. De acordo com Henry Palmer, que visitou a ilha algumas semanas depois em 1891, esta é uma ocorrência muito comum, mas os jovens eram tão escassos que consideramos a demonstração acidental mencionada acima como evidência suficiente do traço sem coração.

Na costa oeste do México, o Sr. H. H. Bailey (1906) os encontrou fazendo ninhos na Ilha Isabella, sobre a qual ele escreve:

Os ninhos na ilha eram colocados no topo dos arbustos ou nas virilhas dos galhos, sendo os ninhos uma plataforma frouxa de gravetos e gravetos, geralmente com algumas palhas ou gramíneas na superfície interna. Em alguns casos, os ninhos não ficavam mais do que 45 a 60 centímetros acima do solo, como no lado oeste da ilha, onde os arbustos são baixos e raquíticos, enquanto nos lados sul e leste eles às vezes chegavam a doze e quinze pés acima do solo, os arbustos e árvores raquíticas aqui permitindo isso. Na época da minha visita, a maioria dessas aves tinha ovos, sendo uma delas um conjunto completo. No entanto, alguns pássaros jovens foram encontrados no lado oeste da ilha, e o sol quente não demorou muito para matar os filhotes que os pais deixaram sem abrigo por alguns momentos. A maioria dessas aves era muito mansa, permitindo que alguém se aproximasse a poucos metros delas.

Um grande número de pássaros mortos, pendurados nos arbustos por asas, pés ou cabeças, estavam espalhados pela ilha, cuja causa descobri ao expulsar um de seu ninho. Suas pernas curtas e asas extremamente longas tornam difícil para os pássaros se levantarem de seus ninhos, especialmente quando o ninho é colocado no topo dos arbustos e suas asas entram em contato com outros galhos em seu esforço para subir. Várias vezes, enquanto os observava em suas tentativas de pousar ou sair de seu ninho, vi-os ficarem emaranhados na folhagem, de onde não conseguiam se levantar. O odor dos pássaros mortos, com o dos próprios pássaros, estava longe de ser agradável.

Nas Ilhas Galápagos, os pássaros man-o '-war nidificam em colônias no solo ou nas rochas, bem como em arbustos baixos. Mas nas ilhas ao largo da costa de Honduras Britânicas, o capitão DP] Ingraham escreve, em suas notas enviadas ao Major Bendire, que os encontrou fazendo ninhos nas árvores de mangue alto, a 60 ou 70 pés do solo, vários ninhos em uma árvore .

Referindo-se a algumas das colônias reprodutoras nas Bahamas, o Dr. Henry Bryant (1861) escreve:

Encontrei alguns pássaros de homem-de-guerra se reproduzindo em Biminis. Seus ninhos foram colocados sobre os manguezais, entre os do pelicano-pardo e do corvo-marinho da Flórida. Como essas aves são muito perturbadas pelos habitantes, seus criadouros provavelmente serão abandonados em alguns anos. Na parte central e mais alta de Booby Key, uma colônia de cerca de 200 casais estava se reproduzindo. Os ninhos aqui estavam na rocha nua e agrupados próximos, o todo não ocupando um espaço de mais de 12 metros quadrados. Não havia peitos entre eles, embora milhares estivessem se reproduzindo na chave. O último criadouro visitado por mim está situado na Ilha Seal, uma das chaves da Ilha Ragged, e tem 5 ou 6 acres de extensão. Os ninhos, densamente aglomerados, eram colocados nas pontas das pereiras espinhosas, que cobriam o solo com um matagal quase impenetrável. No dia 8 de abril, os filhotes eclodiram na metade dos ninhos, o maior com cerca de um terço dos outros ninhos continham ovos mais ou menos eclodidos. Entre muitas centenas, adquiri apenas 7 que foram recém-colocados.

Já visitei os locais de reprodução de muitas aves marinhas antes, e alguns valeram a pena, mas nenhum tão interessante para mim como este. Foi um espetáculo muito singular. Milhares e milhares dessas aves grandes e normalmente selvagens cobriram toda a superfície das peras espinhosas quando elas se sentaram em seus ninhos ou escureceram o ar enquanto pairavam sobre elas, tão domesticadas que dificilmente se moveriam ao serem tocadas, os espécimes que eu adquiridos foram todos capturados vivos com minhas próprias mãos. Quando penetrei o mais longe possível entre eles, disparei minha arma, toda a colônia se ergueu de uma vez, e o barulho feito por suas asas longas e poderosas batendo umas nas outras foi quase ensurdecedor. Em um momento eles começaram a se estabelecer em seus ninhos e logo ficaram tão quietos quanto antes.

Da contribuição do Dr. Frank M. Chapman (1908a) para a história de vida desta espécie, nas Bahamas, cito o seguinte:

O crescimento exuberante do cacto entre as uvas do mar em que o man-o

Os ninhos de pássaros de guerra aumentavam a dificuldade de penetração dessas árvores arbustivas, densamente ramificadas, e não tentamos fazer um censo do número de pássaros dessa espécie que se reproduziam em Cay Verde. Estimamos, no entanto, que houvesse entre 200 e 300 pares.

Os pássaros man-o'-war acordaram quase ao mesmo tempo que os peitos e às 5h30 da manhã. m. estavam navegando sobre sua colônia. Dessa época até que se retiraram, muito antes dos peitos, e enquanto ainda estava claro, um bando de pássaros pairava constantemente sobre as uvas do mar. Pode-se dizer que os pássaros se empoleiraram no ar acima de suas casas. Apenas um pássaro está presente nos filhotes ao mesmo tempo. Ambos os sexos assumiam esse dever, bem como a tarefa de incubação, mas parecia não haver regularidade quanto a quando o homem ou a mulher deveriam ficar de guarda.

Os ninhos são plataformas frágeis, trabalhadas a céu aberto, ligeiramente vazadas, compostas por gravetos e galhos de smau colocados no topo das uvas do mar, a uma altura de 2 a 2 metros, ou entre os cactos a 2 metros do solo. Vários ninhos são freqüentemente colocados em um arbusto ao alcance de distância um do outro. Eles se tornam emaranhados com sujeira à medida que os jovens aumentam de tamanho. Um adulto foi visto carregando material de construção do ninho em seu bico.

Ovos: O pássaro man-o'-war põe apenas um ovo, que tem forma aproximadamente "oval elíptica" e de cor branca morta pura. A casca é muito fina para um ovo do seu tamanho, lisa e sem brilho. As medidas de 50 ovos, em várias coletas, têm em média 68,4 por 46,5 milímetros, os ovos que apresentam os quatro extremos medem 74 por 48,5, 72,5 por 50, 64,5 por 46 e 66,5 por 43,5 milímetros.

Jovem: o doutor Chapman (1908a) diz sobre o desenvolvimento dos jovens:

O pássaro man-o'-war põe apenas um ovo, e em vários ninhos ovos frescos foram encontrados. Os jovens nascem nus e são chocados pelos pais. À medida que aumentam de tamanho e ficam cobertos de penugem branca, suas asas parecem grandes demais para serem seguradas perto do corpo, e os relaxantes podem descansar no ninho. Toda a atitude deles sugere abatimento extremo, não só as asas caem, mas a cabeça frequentemente pende para fora do ninho. Quando se aproximam, emitem um grito agudo e agudo e quebram suas colinas com um som estridente, tanto a nota quanto a ação sugerindo hábitos semelhantes do jovem pelicano marrom.

As penas pretas da região interescapular aparecem mimediatamente após a penugem nesta porção ter empurrado a pele, e "antes que haja qualquer evidência dos remiges e rectrizes, eles cobrem as costas como um manto * * * Não apenas as penas das asas estão atrasadas em aparecer, mas as secundárias precedem as primárias, as primeiras com média de 2 polegadas de comprimento, com as coberturas maiores e medianas aparecendo, quando as últimas são apenas observáveis. " Isso parece notável e contrário à regra com pássaros de grande desenvolvimento de asas e cauda.

Plumagens: A sequência de mudas e plumagens nesta espécie é intrigante e seu estudo é complicado pela prolongada e variável estação reprodutiva, o que torna difícil estimar a idade, mesmo aproximadamente. Na plumagem juvenil ou do primeiro ano, a cabeça, pescoço e partes inferiores são brancas, em ambos os sexos, com flancos escuros e, às vezes mais ou menos manchas acastanhadas na cabeça e pescoço, os abrigos das asas menores são acastanhados e as partes superiores são opaco, marrom escuro, sem brilho, a cauda é comparativamente curta e os rectrizes laterais não são muito mais longos que os outros. Eu vi pássaros com esta plumagem em janeiro, maio, julho e outubro, a partir dos quais deduzo que é usada por um ano, mas a data da muda para a próxima plumagem é muito variável, dependendo, suponho, do data em que o jovem pássaro nasceu. Uma fase interessante desta plumagem masculina do primeiro ano, que vi em quase todos os espécimes do Pacífico que examinei e nunca encontrei em nenhum espécime do Atlântico, é a rica sufusão de "canela" que cobre parcialmente ou em grande parte o seio, pescoço, e cabeça. O Sr. Edward W. Gifford (1913) diz sobre os pássaros coletados para a California Academy of Sciences, nas Ilhas Galápagos: "Pássaros em plumagem juvenil, têm toda a cabeça e pescoço um rico púrpura canela. Nenhuma exceção a isso é encontrada no série da academia. " Também vi pássaros com cabeça de canela da Baixa Califórnia, da Ilha Necker, de Madagascar, da Ilha Laysan e das Filipinas. O fato de esse caráter se manter constante na grande série de pássaros que examinei em ambos os oceanos está confirmando a evidência de que são espécies distintas. Esta plumagem também é provavelmente usada ao longo do primeiro ano, como a vi nas aves de janeiro, março, maio, setembro e outubro.

Após o primeiro ano, os sexos tornam-se diferentes em termos de plumagem. O macho torna-se muito mais escuro nas partes superiores, quase preto, mas ainda não tem os tons brilhantes do adulto, os rectrizes laterais tornam-se mais alongados e a cabeça, o pescoço e as partes inferiores ficam manchadas de branco e escuro. A fêmea fica mais escura na cabeça e no pescoço, assim como na barriga, mas o peito e as laterais ainda permanecem brancos. Durante o terceiro ano, provavelmente na segunda muda pós-nupcial, quando as aves têm pouco mais de dois anos, são assumidas as plumagens adultas do macho e da fêmea. A plumagem do macho é então inteiramente negra, com seu belo brilho metálico e penas lanceoladas nas partes superiores e as penas de vôo atingiram seu desenvolvimento máximo. O saco gular vermelho vivo do macho é um adorno apenas da época nupcial. A fêmea em plena plumagem tem a cabeça e o pescoço castanho-escuro claro e o peito e os lados de um branco puro. Ela é menos brilhante acima do que o macho, há mais ou menos marrom nos abrigos das asas, e as penas das partes superiores são menos lanceolado.

Comida: A comida do pássaro man-o'-war consiste em grande parte de peixes, mas inclui grande parte das variadas contas de refeições oferecidas pelas várias espécies de atobás, pelicanos, cormorões, gaivotas e andorinhas-do-mar com os quais faz seu ataques piratas. Não é totalmente predatório em seus hábitos alimentares e obtém grande parte de seu alimento por seus próprios esforços da superfície do mar, no qual é muito habilidoso. Doutor Fisher (1904b) diz:

As fragatas obtêm uma parte de seu sustento da multidão de criaturas que vivem na superfície do oceano: peixes voadores, ctenóforos, medusas, vellela. janthina, anti de fato qualquer coisa que possa atrair sua fantasia. Eu até observei um pássaro carregando sem rumo uma lasca de madeira, incerto de sua utilidade, mas sem vontade de soltá-la. Como eles nunca pousam na água, eles agarram esses pedaços de comida descendo em uma curva ampla. Eles são capazes de medir a distância com tanta precisão que nenhuma perturbação é criada quando o objeto é agarrado.

O Prof. William A. Bryan (1903) nos deu um excelente relato sobre os ataques da fragata aos peitos da Ilha de Marcus, como segue:

Já me referi às grandes colônias de atobás marrons comuns na ponta norte da Ilha. Era nas proximidades dessa colônia que os pássaros man-o'-war eram mais abundantes. Aqui, eles ficariam de emboscada para os velhos boobies e pássaros tropicais quando retornassem do mar carregados de comida fresca para seus filhotes. Sentados em silêncio nas copas das árvores ou, mais frequentemente, voando alto no alto patrulhando a ilha, onde as ondas quebravam no recife, esses pássaros ficavam atentos ao mar para avistar o retorno da frota pesqueira de patetas. Avistar um (às vezes consistindo de um, às vezes de vários indivíduos), até meia dúzia de haxvks faria para eles a toda vela e, sem um momento de aviso, envolveria um pássaro indefeso na batalha. Descendo sobre ele de todos os lados, esbofeteando-o com suas asas, mordendo-o com seus longos bicos em forma de gancho, voando ora acima, ora antes, ora beloxvá-lo, os falcões confundiam tanto suas vítimas que, eventualmente, sentindo que a única segurança para sua vida consistia em abrir mão de parte de seu estoque de suprimentos como recompensa para que seus assaltantes discutissem, o pateta derrubaria repentinamente um de seus peixes, ao passo que um falcão mergulharia, mais rapidamente do que o olho poderia acompanhar, e pegaria a comida antes que ela tocasse a onda, então, pegando-a com segurança em Seu bico, voaria majestosamente para alimentar Sua própria prole sempre expectante. Enquanto isso, a desafortunada pateta foi perseguida pelos falcões menos afortunados até que, fora de sua presa, ela foi autorizada a retornar para seus filhotes.

Audubon (1840) dá o seguinte relato gráfico de suas proezas na pesca:

Lá longe, sobre as ondas, salta o golfinho brilhante, enquanto persegue os peixes-voadores, que ele espera agarrar no momento em que caem na água. O pássaro fragata, que os marcou, fecha as asas, mergulha na direção deles e, agora, subindo, segura uma das minúsculas coisas em seu bico. Já a cinquenta metros acima do mar, ele avista uma toninha em plena perseguição, lança-se em direção ao local e, de passagem, agarra a tainha que havia escapado de seu temido inimigo, mas agora, tendo obtido um peixe grande demais para sua garganta, ele se levanta, mastigando o tempo todo, como se fosse para os céus. Três ou quatro membros de sua própria tribo o observaram e observaram seu sucesso. Eles disparam em direção a ele em pinhões amplamente estendidos, sobem em círculos largos, suavemente, mas tão rapidamente quanto ele. Eles agora estão todos na mesma altura, e cada um deles o alcança, o açoita com suas asas e puxa sua presa. Ver! alguém o roubou bastante, mas antes que ele possa pegar o peixe contestado, ele cai. Um dos outros pássaros o pegou, mas ele é perseguido por todos. De bico em bico, e pelo ar, cai rapidamente o peixe, até cair morto nas águas e afundar nas profundezas. Qualquer que seja a decepção que os pássaros famintos sintam, eles parecem merecer tudo.

Comportamento: O vôo do man-o'-war-bird é uma inspiração que o observador admirador fica fascinado com a admiração ao vê-lo e anseia pela eloqüência para descrevê-lo, mas as palavras são impotentes para transmitir a impressão que ele cria. É a máquina voadora mais maravilhosa e perfeita que já foi produzida, com 7 ou 8 pés de extensão alar, suportando um corpo de 4 libras, dirigido por uma longa cauda em forma de tesoura. Não é de se admirar que tal avião possa flutuar indefinidamente na mais leve brisa. Nunca esquecerei uma exposição que uma vez vi entre as chaves da Flórida. Havíamos ancorado para passar a noite perto de uma pequena chave de mangue, um famoso local de abrigo para essa espécie, e vimos que estava escuro com centenas de pássaros pousados ​​nas árvores baixas. Enquanto remamos em sua direção, todos eles se ergueram no ar e pairaram sobre ele em uma nuvem densa, tão espessa quanto um enxame de insetos. Gradualmente eles se espalharam, flutuando sem o menor esforço em asas imóveis, separando-se em três grandes bandos e depois em cinco bandos. Contando e estimando cuidadosamente os bandos, concluímos que havia entre 1.000 e 1.200 aves ao todo. Por mais de uma hora, nós os observamos enquanto eles flutuavam sobre nós de uma maneira vagarosa e digna e lentamente se afastavam. Às vezes, pareciam quase estáticos e em nenhuma ocasião detectamos um bater de asas compridas semiflexionadas, embora fosse quase calmo. Como pássaros pintados em um céu pintado, eles desapareceram nas sombras da noite.

O vôo ativo do pássaro fragata e seu controle de seus poderes são tão maravilhosos quanto suas navegações passivas. Enquanto flutua alto no ar, quase fora de vista, seu olho atento detecta algum pedaço de comida na água abaixo dele com as asas semicerradas, ele dispara para baixo como um meteoro, e mede com precisão sua velocidade e distância, assim como parece que deve mergulhar como uma flecha caindo na água, ele controla seu ímpeto com um maravilhoso giro de suas grandes asas e pega levemente o pedaço da superfície com seu bico, sem molhar uma pena. Ele se entrega a algumas travessuras surpreendentes e divertidas no ar, executa grande parte de seu namoro na asa e acaricia seu parceiro tão graciosamente no ar quanto no solo. Atinge o terror em sua vítima lançando-se contra ele a tal velocidade que é inútil para ele tentar escapar por cima, por baixo e ao redor dele à vontade, como se brincar com seus poderes de vôo fosse um mero esporte para o homem. '-guerra, a fragata veloz, para ultrapassar o voador mais rápido, e quando a pobre vítima deixa cair seu peixe, o pássaro da fragata rapidamente o pega e, talvez, o atire no ar, o solta e o pega novamente como se tivesse gostado do jogo .

Enquanto voa, seja em uma calma ou nos dentes de um vendaval uivante, as longas penas da cauda são mantidas paralelas e próximas umas das outras, e são movidas apenas ligeiramente para orientar ou equilibrar a ave, mas ao lutar no ar, como os machos costumam fazem, ou quando cortejando ou brincando, eles são freqüentemente abertos e fechados como uma tesoura. As asas do pássaro man-o'war-se desenvolveram às custas de seus pés, que são muito pequenos e fracos, mal consegue ficar em pé sobre eles, e dificilmente pode andar, nunca mergulha e é um péssimo nadador, fica molhado e indefeso na água. Mas no ar é um mestre do passado.

Gritos ásperos e ásperos de machos em luta, uma nota de cacarejo ouvida durante a temporada de acasalamento e um coaxar áspero são os únicos sons feitos por esses pássaros, já que geralmente são silenciosos. Os jovens pássaros costumam ser muito barulhentos nas colônias.

Já foi dito o suficiente sobre o comportamento do pássaro man-o'-war em relação a outras espécies, por quem é justamente temido e cordialmente odiado. Mas, aparentemente, às vezes é movido por motivos altruístas em relação aos pássaros de sua própria espécie, como o seguinte incidente, relatado pelo Sr. A. W. Anthony (1898a), parece ilustrar:

A uma distância considerável da colônia, um pássaro foi encontrado incapaz de voar, e pensando que tinha sido recentemente ferido e deveria necessariamente morrer de fome, onde comida não era facilmente obtida nem mesmo pelos melhores voadores, eu matei o aleijado e fiz um exame de seus ferimentos. Uma asa estava murcha e inútil, evidentemente o pássaro nunca gostara do seu uso, embora fosse gordo e seu estômago estivesse bem cheio de peixes voadores. Aqueles que conhecem os hábitos alimentares de Fregata não precisam ser informados de que toda a sua comida é obtida nas asas, e um pássaro privado de usar suas asas morreria de fome rapidamente se não fosse alimentado por seus companheiros. As encostas íngremes de San Benedicte também tornavam impossível para um ma

-o'-pássaro de guerra para ganhar o topo da ilha Se privado de suas asas. Portanto, era evidente que o aposentado nunca havia saído da ilha, mas dependera da generosidade de seus companheiros durante toda a vida. De seu excelente estado, era evidente que mesmo naquela movimentada comunidade de milhares de pessoas, alguns deles encontravam tempo para alimentar os infelizes. Essa notável exibição de altruísmo altruísta dificilmente parece estar de acordo com seu conhecido hábito de comer os filhotes de seus vizinhos.

Inverno: O pássaro-homem-'o-war-war não é uma espécie migratória e é praticamente residente durante todo o ano no vi6inity geral de sua área de nidificação. Mas, entre as temporadas de nidificação, ele tende a vagar para longe de casa e costuma ser notado ou capturado em lugares mais inesperados, até mesmo no interior do continente. Durante o verão, outono e inverno, costuma ser tão gregário quanto na época de reprodução, especialmente em seus poleiros noturnos, onde se reúne em enormes colônias, freqüentando o mesmo poleiro regularmente. Grandes bandos de pássaros man-o'-war podem freqüentemente ser vistos descansando nos manguezais durante o dia, na companhia de pelicanos, biguás e outras aves aquáticas. Também é comum vê-los empoleirados em bandos em barras de areia, recifes de coral, velhos destroços ou estruturas abandonadas, digerindo preguiçosamente sua comida ou esperando por outra refeição.

Desde que a história de vida acima foi compilada e há muito tempo que a maioria das observações acima foram feitas, a espécie então conhecida como Fregata ce / U iia foi dividida em várias espécies e subespécies, algumas das quais são indubitavelmente dignas de reconhecimento. Mas ao invés de tentar discuti-los ou separá-los, o autor prefere deixar a história de vida ficar como está, pois os hábitos de todos eles devem ser praticamente os mesmos.

DISTRIBUIÇÃO
Área de reprodução: A forma norte-americana se reproduz em algumas das Ilhas Bahama (Cay Verde, Biminis, Seal Key, Atwood's Key, etc.), Cuba (Puerto Escondido), Ilha de Pines, Porto Rico (Ilhas Mona e Desecheo), sônica das Pequenas Antilhas (Guadalupe, Battowia. Carriacou, etc.), nas ilhas ao largo da costa da Venezuela (Marrarita. Los etc. Los Hermanos, Testigos,) e no Mar do Caribe, tanto quanto honduras (Pequenas Cayman e Ilhas Swan ) Os pássaros que se reproduzem nas ilhas do Atlântico tropical e nos oceanos Pacífico e Índico são agora considerados por algumas autoridades como espécies ou subespécies distintas, mas outros consideram os pássaros que se reproduzem nas ilhas da costa oeste do México (tão ao norte quanto Santa Ilha Margarita) como idêntica às aves das Índias Ocidentais. Criadouros protegidos em Porto Rico, Reserva da Ilha Desecheo.

Faixa de inverno: inclui a faixa de reprodução e os mares adjacentes, estendendo-se para o norte, mais ou menos regularmente, até o norte da Flórida e a costa da Louisiana. Pássaros que vagam pela costa da Califórnia, um

no extremo norte, como a baía de Humboldt, pode-se referir a uma, 5 talvez mais, das formas do Pacífico.

Registros casuais: Acidental nas Bermudas (quatro registros). Vagueou para o leste até a Nova Escócia (Halifax, 16 de outubro de 1876), até o norte até Quebec (Manicouagan, 14 de agosto de 1884) e Wisconsin (Humboldt, agosto de 1880) e até o oeste até o Kansas (Condado de Osborne, 16 de agosto de 1880).

Datas dos ovos: Ilhas Bahama: vinte e um registros, 3 de fevereiro a 11 de maio, onze registros, 3 de março a 16 de abril. Na costa oeste do México: dezoito registros, 15 de janeiro a 1º de junho.


Observação da vida selvagem

O Dry Tortugas tem uma história natural diversa e uma variedade de vida selvagem acima e abaixo da água. De pássaros a tartarugas marinhas e recifes de coral, o parque é um paraíso para a observação da vida selvagem.

Coisas a ter em mente

  • Migração de primavera e outono - As Dry Tortugas são uma escala perfeita para pássaros que migram de e para a América do Sul e do Norte. Se você veio pelos pássaros, venha durante esses momentos especiais. A migração da primavera é a estação preferida.
  • Preservar e proteger - Como Parque Nacional, toda a vida selvagem é protegida. Embora permitamos a pesca em algumas áreas do parque, você ainda deve cumprir todas as regras e regulamentos de pesca federais e estaduais.

Tartaruga marinha nadando debaixo d'água

Tartarugas marinhas

O Dry Tortugas foi originalmente chamado de “Las Tortugas”. Este foi o nome espanhol dado a essas ilhas para as tartarugas marinhas comumente encontradas nadando ao redor das ilhas e fazendo ninhos nas praias arenosas. Duas tartarugas marinhas de nidificação comuns nas Tortugas secas são as espécies verdes e cabeçudas. Ao visitar o Parque Nacional Dry Tortugas, se você tiver a sorte de avistar uma das 5 diferentes tartarugas marinhas comumente encontradas no parque, lembre-se de manter distância.

Um peixe sargento-mor nadando ao redor de corais

Recifes e peixes

Antigos recifes de coral são a base das ilhas Dry Tortugas, encimadas por uma bacia rasa cercada por recifes de coral vivos. Centenas de espécies de animais marinhos estão logo abaixo da superfície da água. Há oportunidades para ver tubarões, tartarugas marinhas, corais, lagostas, lulas, polvos, peixes de recife tropical e garoupas de Golias.

Um pássaro de fragata magnífico

Pássaros

O Parque Nacional Dry Tortugas é um destino de observação de pássaros de classe mundial, especialmente durante a migração da primavera. Quase 300 centenas de espécies de pássaros foram avistados nas Tortugas Secas. Com algumas espécies, como a magnífica fragata e as andorinhas-do-mar fuliginosas, não aninham em nenhum outro lugar dos estados unidos continentais, exceto nas ilhas das Tortugas Secas. Imagine 100.000 andorinhas-do-mar fuliginosas voltando para casa para se empoleirar em um pequeno pedaço de terra no meio do Golfo do México. Fique de olho nas aves marinhas pelágicas em sua jornada para o parque também. Essas aves marinhas passam quase toda a sua vida sobre o oceano aberto. Com um pouco de sorte, você poderá localizar raridades como o elegante Tropicbird de cauda branca.


Fragata Magnífica

Ocorrência Sazonal: Comum no verão. Primavera e outono incomuns.

Perfil de Vicki Stittleburg: Com seu tamanho enorme, asas longas e pontiagudas e cauda longa e profundamente bifurcada, o Magnificent Frigatebird é instantaneamente reconhecível mesmo a longas distâncias. The bird has a 7.5 foot wingspan relative to its body weight, the Magnificent Frigatebird has the largest wing surface area of any bird alive. Males and females look strikingly different males have glossy, black plumage with an inflatable red throat patch and females have blackish brown plumage with a white breast. Juvenile birds resemble adult females but have a variable amount of white on their head and breast.

Frigatebirds mostly feed on fish but will occasionally consume jellyfish and crustaceans. Though capable of swooping down and snatching prey from the water's surface, the Magnificent Frigatebird will often steal prey from other birds. A gull, tern, shorebird, or other bird carrying food is harassed in mid-flight until it drops or regurgitates its meal. Once the food is dropped, the frigatebird swoops down to snatch the falling item before it hits the water or ground. Magnificent Frigatebirds can even take food directly from the bill of another bird in an aerial battle. Because of their swift, soaring flight and marauding behavior, Magnificent Frigatebirds were named after British frigate warships.

Magnificent Frigatebirds are common in the summer and are usually spotted close to the coast. Look for them soaring in the air at the Bolivar Ferry crossing or roosting on pilings in Galveston Bay.

Profile by Maria Hart: The Magnificent Frigatebird is rightfully named due to both appearance and behavior. With a wingspan of 7 to 8 feet and a profoundly forked tail used to steer, they can be seen effortlessly soaring above the open water of tropical oceans with a very seldom flap of their wings. Adult males are entirely black and can be seen with a red gular patch during the breeding season. Females and juveniles have more contrasting coloration as both have a white breast patch. Juveniles also have a white head as well as a light brown wingbar.

Magnificent Frigatebirds primarily forage for fish found within an inch or so of the ocean's surface. Some of their personal favorites include flying fish, tuna, and squid. From time to time, Frigatebirds have been known to pirate fish and other sea life from fellow birds by tormenting them until the unlucky seabird regurgitates their meal. The Magnificent Frigatebird will then delicately swoop down, catching this regurgitation before it hits the water.

During the breeding season, Magnificent Frigatebirds will take a break from their near constant flight to breed in dense colonies on offshore islands, coastal areas, and warm pelagic waters. Females build their nests in mangroves, in the upper canopy of deciduous trees, or in shrubs using sticks and twigs brought to her by the males.

For the most part, Magnificent Frigatebirds are relatively common. However populations have been declining in recent years. This is primarily due to coastal development of breeding habitat. In some areas, primarily in the Caribbean, this species has even been listed as “near-threatened.”

The Magnificent Frigatebird is typically seen over open water along the coast. This makes it a great time to visit Houston Audubon’s Bolivar Flats Shorebird Sanctuary. Keep your eye toward the sky next time you visit!


Where the Gooney Birds are

Mind you, visitors are never supposed to lay a finger on a bird at the National Wildlife Refuge on Midway Atoll in the North Pacific. Then picture if you will a misty 6 A.M. moment, a grassy acre or so and a Brueghelian scene in which 25 people, including me, many of them very middle-aged and not exactly thin, stalk hundreds of clacking albatross, also known as gooney birds, and fill the air with coarse shouts of "Grabber, here!" or "Bander, this way!" The show, presented on a monitored chunk of field beside the U.S. Fish & Wildlife Service (FWS) offices, includes a revolving cast of visitor volunteers like me. Most of them are trained as "grabbers," who work in pairs, pursuing and, if lucky, catching and, if luckier still, gently holding a big fledgling’s head and body so that it can be banded with special pliers that will not harm the bird’s leg. While gooneys won’t budge for a bus trying to make its way down the main street of Sand Island, they are frisky and feisty enough when we try to grab them. They retreat, wings uplifted.

Conteúdo Relacionado

Once in hand, the five- to six-pound chicks are warm and scarily insubstantial to the touch. You think at first you might break a wing or a neck while handling them, but in fact they are surprisingly stout and strong. And, yes, they do bite. And throw up on you if they get upset. Crucial advice for future banding participants: before you grab the bird’s body, be sure your partner has grabbed the head. Otherwise, the bird’s sharp-edged bill may leave a minor flesh wound on your hand or arm.

That’s the kind of close encounter with the exotic world of wildlife you might have on Midway Atoll nowadays. The place is little more than three tiny specks on the map of the North Pacific—Sand Island, Eastern Island and microscopic Spit—with a ring-shaped coral reef attached. The name is most famous for a significant air and sea battle fought six decades ago by a handful of U.S. ships and aircraft against a much larger Japanese fleet, which changed the course of the war in the Pacific and perhaps the history of the 20th century. The Battle of Midway, much celebrated in print and film, can still give a lift of the heart, still stir a sense of fate and history. From 1903 until recently, through several hot wars and one cold war, Midway belonged to the U.S. Navy, which helped preserve it from commercial exploitation and public access. Today, cleaned up by the Navy at a cost of $90 million and handed over to the Interior Department’s Fish & Wildlife Service, it is a matchless national wildlife refuge. Happily, for the first time it can be visited by the public—though at a price and in strictly limited numbers. Every Saturday one Aloha Airlines flight drops off—and picks up for a 1,200-mile return to Honolulu—about a hundred passengers, that being all the visitors that refuge rules permit at a time.

The visitors find a fantasia of airborne and seaborne creatures in a habitat about the size of a small college campus. They discover, too, a 1950s naval air station preserved as if it were a museum and now operating as a cozy hotel. Busily caring for the islands, monitoring, studying and explaining the creatures and the history is a shifting group of FWS people, field scientists and lecturers, as well as volunteers young and old, mostly willing to let you lend a hand. The FWS believes students, scientists and environmentally inclined visitors should be exposed to the wonders and challenges of its unique refuge. But on its meager budget the FWS could never maintain Sand Island’s airstrip or its harbor facilities, or bear the cost of servicing the incoming flights, arranging weekly courses in "observational biology," or lavishly housing and feeding visitors. That is handled by a new company, the Midway Phoenix Corporation, one-half of an admirable experiment in partnership between government and business.

Albatross own the islands

On Sand, Spit and Eastern islands’ lonely beaches, about three score and five Hawaiian monk seals, some of the rarest of sea mammals, occasionally haul out. Offshore, big green sea turtles row slowly by under your boat. As a paying volunteer, you might also motor out into the lagoon to help monitor spinner dolphin behavior with biologist Susan Rickards of the Oceanic Society, the San Francisco-based ecotourism operator that runs research expeditions on Midway. Unlike their cousins, the familiar bottlenose, spinners tend not to adapt well to captivity, and only a few have been successfully tagged, so there is still much to learn of their biology. For years, Rickards and others have headed out to photograph individuals and groups and study behavior she keeps track of more than 200 animals by their individual markings, such as serrated dorsal fins or circular scars left by the small sharks known as cookiecutters. As we near the reef, one of the large, three-toned dolphins explodes straight toward the sky, spinning as it rises more than its length out of the water before smashing back down into the sea. Then, almost impossibly, it jumps and spins twice more—all three jumps in quick succession.

Still, it’s the birds that are the main draw on Midway: hundreds of thousands of seabirds call these islands home. White terns with black shoe-button eyes are everywhere, along with 16 other species. All the birds are spectacular, particularly the great frigate bird and white-tailed tropicbird. A few bear comic names, such as masked booby and bristle-thighed curlew. And Midway is also thick with what I have mainly come to see—the albatross. More than 400,000 nesting pairs of Laysan and black-footed albatross return to the atoll every November to breed.

In a very real sense it is the albatross who own the island. Albatross travel thousands of miles every year over the open ocean but always come back to nest, rarely more than a few feet from their previous nesting site. The banding that goes on here bears this out. Recently banders caught a black-footed albatross first tagged on Midway in 1958. Because they are so faithful to a single site, year after year, it is also easy for people to grow attached to them. When I talked with Linda Campbell, a Navy brat on Midway in the 1960s, she fondly recalled that about 25 albatross pairs nested on her chief petty officer father’s small lawn the pair closest to the front door, nicknamed Gertrude and Heathcliffe, were regarded as the family pets.

On Midway, it is not shifts in weather that determine the seasons but the comings and goings of gooney birds. "Summer isn’t summer," explains field biologist Heidi Auman, "it’s the bird window"—the Midway term for the period from August to late fall when all the albatross are gone from the atoll. (Auman worked eight years for Midway Phoenix as "academic liaison," serving as island guide, lecturer and mentor. She has since left.) She says that the absence of albatross at first is a relief. You can bike without slaloming, drive a golf cart with no thought of causing injury. "People get to mow their grass," she says. "The place begins to look like a 1950s suburb." But then they start to miss the birds. Betting pools spring up about the exact day and hour when the first returning albatross will land. "November isn’t fall," she says. "It’s when they come back. First one, then a handful, then a dozen. Suddenly, one day the sky is raining albatross. Yowling and mewing and courting. There’s so much noise we couldn’t hear each other to have this conversation."

Auman meets our flight, a plane full of book-laden high school teachers, a group of professors, mainly biologists, plus a contingent of fishermen and divers. She joins the short bus ride to our barracks—quarters that Midway Phoenix has spent a lot of money providing with some hotel comforts. They’ve even hired French chef Alain Sacasas and built an elegant restaurant where he cooks breakfasts and dinners. Everyone on the island eats lunch at the former Navy mess hall.

Except for a bus and a few other utility vehicles, Midway is mostly unafflicted by the internal combustion engine locomotion is on foot, bike or quiet, rentable electric golf cart. Because of the wildlife, no cats or dogs are allowed on Midway. There are no rats, either they were exterminated by the departing Navy. Along the way, up streets with names such as Radford and Halsey, arriving visitors see neat white "Navy" buildings, a theater, a mall, tall shade trees, flowering plants and married officers’ houses now used for staff.

Lords of the air, jesters of the land

It is slow going to Charlie barracks—which once served as bachelor officers’ quarters (BOQ). Our bus has to zig and zag to avoid what look like a million albatross chicks wandering around the lawns and streets. I have always entertained a vague notion of the albatross as lord of the air, able to glide for days on superlong, motionless wings, gracefully sweeping to the far ends of the earth. It’s a jolt to see these gawky creatures, not inclined to get out of the way, which is part of the reason why they’ve earned their goofy nickname. They simply carry on as if impediments such as buses, bikes, golf carts, aircraft and even human beings don’t exist. At the command "Get ready to move birds," two husky "bird movers" leap down and gently begin lifting fledglings off the road.

Only one island event is required of all visitors: a formal FWS briefing about ground rules in what once was the base theater. Officially, Midway is a refuge, not a resort, and the jargon in the lecture mainly concerns "compatible wildlife-dependent recreation." This is a challenge to all hands because it involves a more or less cheek by jowl mix of wild creatures and curious human beings. Midway’s sacred cow is the Hawaiian monk seal. This animal once numbered in the tens of thousands, but the population dropped precipitously as humans hunted it relentlessly for meat and pelts. Despite present international protection, the monk seal has dwindled to only about 1,400 individuals worldwide.

Monk seals are so fearful and reclusive that the sight of a human being on a beach could stop a female from coming ashore to bear her pup. Should you see one on a beach, the FWS lecturer says, "stay at least a hundred feet away. Even if they’re covered with flies and look dead." The only hope for the species lies here on Midway and on a string of small refuge islands that dot the Pacific between here and Honolulu. The U.S. Fish & Wildlife Service is very proud of the 14 pups born on the atoll last year and the 11 more this year.

Because of the monk seals and nesting birds, the whole of Eastern Island is off-limits to people, except for a once-a- week "walk and talk" visit in a landing craft with a drop-down bow like the ones familiar in World War II. Eastern is a desolate place. The revetments and pillboxes have been abandoned to nature. The battle memorial is maintained, however, and the weeds pushing up through the jigsaw cracks in the tarmac are cleaned up once a year. In the noon heat the air boils with the cries of thousands of swirling terns. But anyone who wants to summon Midway’s wartime past, or try to imagine how exposed the island’s defenders must have felt 59 years ago, should probably start here. In June 1942, Eastern, not Sand, served as Midway’s airstrip.

The screeching and mewing of birds has replaced the roar of planes

On this day I am with the biology professors, and toward the end of the ruined runway, we come abreast of a huge, treelike clump of beach heliotrope, its gnarled branches covered with squawking, squabbling birds. This has nothing to do with birds of a feather flocking together it is like an avian Christmas tree hung with different species, most notably a few male great frigate birds, identifiable by the red-balloon sacs at their necks, which they inflate to attract females. Birds are not only on the bush but deep inside. It gives off a drowsy hum of bird noises, almost loud enough to drown out the click of cameras and whir of videotape as the professors collect exotic images to stir the interest of their science students back home.

My ear is tuned to the memory of aircraft launching from my carrier off Okinawa at the end of World War II, and the howling thunder of radial engines and prop-driven planes revved up for release to the sky. On June 3, 1942, there were a few B-17 bombers on Midway. They were sent off in the predawn, so as not to be destroyed on the ground like the B-17s under Gen. Douglas MacArthur’s command the previous December in the Philippines. Later that day nine bombers flew an attack mission. Their target: a huge Japanese invasion fleet several hundred miles offshore, no one knew exactly where. Some found elements of the Japanese Navy, dropped bombs from on high but scored no hits. Midway-based Marine dive-bombers tried, too, but with little success.

Midway had 28 outdated fighter planes, which did not fly cover for the dive-bombers. They were kept on the atoll to fend off more than 90 carrier-based enemy bombers that attacked the next day with plenty of agile Zeros to protect them. When the Japanese raid ended, a hundred-bed hospital, plainly marked with a red cross, was demolished. Also, the chapel, the powerhouse, several radar installations, the hangars, barracks and row on row of tents were lost in smoke and ruin. More than half of the American fighter planes were shot down.

Despite much bravery displayed, Midway Island’s contribution to the battle that bears its name may seem marginal. In a battle, though, nothing stays simple except who won. Some small ironies of war apply here. Except in numbers of planes, the three American carriers and their escorting cruisers and destroyers patrolling northeast of Midway were overwhelmingly outnumbered by the Japanese fleet to the northwest. In fact, the attempt to keep Japan from taking Midway and making the Pacific a Japanese lake was desperate the U.S. carriers were able to try it only because America had broken a Japanese code and knew what the Japanese fleet intended—but not precisely where it could be found.

And the course of history was changed

It was a crucial radio message from one of Midway’s patrolling PBYs, which glimpsed enemy ships around 6 A.M. on the 4th, that gave the searching carriers the initial range and bearing that they needed. Moreover, the island’s effort at defense had been fierce enough that the Japanese decided to make another strike before the invasion. As a result, when the American dive-bombers and torpedo bombers struck, the Japanese carriers had planes on deck and below being loaded with bombs and gasoline. When they were hit, the explosive damage was tremendous. In a few minutes, while Japanese defenses relentlessly shot down the U.S. torpedo bombers, the unnoticed dive-bombers plummeted to sink three Japanese aircraft carriers. A fourth was sunk later. Thus Midway was saved from the Japanese, and the balance of power in the Pacific changed forever.

American involvement with Midway Atoll goes back well before those dramatic moments during World War II. It began July 5, 1859, when the uninhabited "guano" island, laden with bird droppings used for fertilizer back on the mainland, was claimed by one Captain Middlebrooks for the United States.

In 1903, the year Teddy Roosevelt created the first wildlife refuge—three-acre Pelican Island on the east coast of Florida—he sent 21 Marines to Midway, largely to protect the albatross from marauding Japanese. That same year the first round-the-world cable and wireless company put a station on Midway and erected five handsome houses, eventually importing 9,000 tons of topsoil full of alien seeds, and planting nonnative trees and flowers.

When the cable company came, only a few thousand albatross pairs lived on Midway, but the population did recover. They stayed there with the U.S. Navy through the 1930s, when it created a forward-area base on the atoll. And thousands of them watched as the big flying boats, the Pan Am Clippers, landed in Midway’s lagoon during the late 1930s, carrying rich and sometimes famous passengers on their way to Asia. The gooneys managed to survive not only the Japanese attack in 1942 but the Navy’s attempt to keep runways clear from the 1940s to the 1970s. During this period, the Navy killed more than 50,000 birds with bulldozers and flamethrowers to keep them from flying into their early, underpowered jet aircraft and causing crashes.

The number of albatross held more or less steady until the population began climbing in the mid-1960s and through the 1970s. But modern times brought new kinds of problems. When feeding on the surface of the ocean, they collectively gulp down—and later throw up if they aren’t killed by them—thousands of plastic cigarette lighters mistaken for squid. Behind the Oceanic Society’s research office on Sand, seven large cartons overflow with stuff from gooney bird stomachs. Not only are there lighters, but plastic pencils, spools, toy tops, hairpins, combs, tiny lightbulbs, even a small radio tube from the days before transistors.

Time to fly or die

On Midway, late June or early July is shocking for any visitor who harbors any lingering romantic notions about the albatross. It’s been seven months of hard work, and most albatross parents are returning to the nest just once every two to three days. They are waiting for that moment when the chick is gone—out on its own. For the thousands of gooney bird fledglings, each day more assailed by heat, thirst and hunger, the time has come to fly or die. Or at any rate get the squid that provide them with life-giving food and drink. Fortunately, more than 90 percent will make it.

At this stage they are at their gooneyest, with their comical, intense, nearly cross-eyed look, enormous triangular feet, huge wings and long bills. In the process of shedding the thick gray down from their heads and necks, they acquire ridiculous hairdos. Initially, this can put you in mind of bewigged English magistrates or Cyril Ritchard playing Captain Hook. Later, if their from-the-top-down shedding is balanced left and right, they wear sideburns.

You start out by simply wanting to cheer them on their way, especially when they flail at the air with outsized wings. Standard flight exhortations run to "Go! Go! Go!" or "Get with it, buddy!" One gray dawn, while watching some young birds perched on a seawall flapping but not flying, a teacher from Hawaii, who has raised four sons, bursts out, "There’s breakfast out there! Don’t you want your breakfast?"

As the days grow hotter, with no breeze or rain, the birds are even less mobile. We want to help them. If they move at all in the heat now, it is mostly to shuffle into a nearby patch of shade. Outside my window in Charlie barracks, a row of ten have edged into the slender shadow of a single telephone pole. But most birds just sit there waiting as the sun burns down upon them.

Why don’t they move at least a bit farther in search of shade? I wonder. Unhappily, their biological makeup prevents them from straying too far away from the spot where they were born, the location to which their parents have brought them food for months on end. Each afternoon when the sun is at its hottest, a curious and unsettling spectacle presents itself on the island’s largest expanse of grassy field. The space, lined on its eastern side with tall ironwood trees, is vastly larger than Yankee Stadium. Evenly spaced at about five-foot intervals, legions of fledgling albatross are stationed there, motionless. Many hundreds of them face away from the sun in concert, like a field of the faithful praying toward Mecca. The tips of their huge feet are protected from the sun’s heat by their bodies and raised off the ground for better circulation. Birds fairly close to the trees have gravitated into broad strips of shade. There is plenty of room for more, but the multitudes do not stir.

The gooney dances to get the girl

Nothing can be done, of course. There are too many. Up to a thousand a day are dying and are picked up in the wee hours and hauled to the incinerator. "This is not Disneyland," Heidi Auman has said. "Mother Nature takes its course here, and it’s survival of the fittest. It has to be that way." Still, like many other softhearted visitors, and many island dwellers with lawns, I decide to use a hose, in this case the one attached outside Charlie barracks for rinsing sandy feet, to give a quick sprinkle to the dehydrated fledglings nearby.

Fledglings that fly this spring, if they live, will spend two to seven years at sea before returning to Midway to find a mate. Whereas the great frigate bird and sooty tern stay aloft the whole time because their feathers are not weatherproof, the albatross spends as much as half of its time floating on the surface of the ocean, preening, resting and feeding. Albatross don’t breed until they are 8 or 9 years old, the average life expectancy of most songbirds. Why albatross and all other seabirds exhibit what ornithologists call "deferred breeding" remains one of the biggest mysteries in the biology of these animals.

When the albatross return home from their extensive wanderings, they look for a mate and practice an elaborate head-bobbing courtship dance. While the dance looks absurd and quite gooney, it provides a critical function: each bird is making sure that it is in sync with its potential mate. Albatross and other seabirds share an unusual trait—males and females split the duties involved in incubating the egg. Over a period of a month or two, the albatross pair must coordinate their comings and goings so the egg is protected from the hot sun. Should one parent stay away too long or both become hungry at the same time, the egg could be in jeopardy. Individual variations exist among birds, just as they do with humans, and if the parents are not on the same schedule, then problems will occur. "The level of communication that goes on between the couple," says Smithsonian research associate Elizabeth Schreiber, "is truly remarkable. Somehow they can discover their compatibility quite accurately during a series of courtship dances. Once they’ve selected a mate that works, the two will remain together for life, which can span more than 50 years."

Albatross are the islands' soul

After the egg hatches, around mid-January, the parents make many trips to sea to feed the chick. Recently, a small telemetric device fastened to a foraging Laysan parent from an island near Midway revealed that it had flown nonstop for 4,000 miles in search of food for its chick. Research using telemetry reveals that albatross don’t wander aimlessly, but instead are careful students of the wind and currents and where the fish are. The albatross digestive system includes a device like those that dairymen use to separate cream from milk. It takes fresh squid and processes it into two separate compartments, one for nourishing oil and the other for everything else. The energy-rich oil is stored to be fed to chicks back at the nest, while the rest is digested by the adult. The returning father or mother regurgitates breakfast in the form of a ghastly gray gruel. Spring isn’t spring here, it’s fledging time.

Today, Midway’s 400,000 nesting pairs represent 70 percent of the world’s Laysan population they are by far the most numerous albatross species. Many of the 20 other species are not thriving. One reason is relentless and general—decrease in habitat. Read increase in people. Another is cruel and specific: longline fishing. Black-footed albatross particularly strike too often at baited hooks and drown.

Like the globe itself, the ancient atoll and its gooney birds are a marvel of design. They are also an evolutionary treasure, paradoxically preserved of late by war and military occupation. Heidi Auman puts it well: "Here the life force is right in your face. Albatross are the island’s soul."


Age of steam

Vessels classed as frigates continued to play a great role in navies with the adoption of steam power in the 19th century. In the 1830s navies experimented with large paddle steamers equipped with large guns mounted on one deck, which were termed "paddle frigates".

From the mid-1840s frigates which more closely resembled the traditional sailing frigate were built with steam engines and screw propellers. These "screw frigates", built first of wood and later of iron, continued to perform the traditional role of the frigate until late in the 19th century.

Armoured frigate

From 1859, armour was added to ships based on existing frigate and ship of the line designs. The additional weight of the armour on these first ironclad warships meant that they could have only one gun deck, and they were technically frigates, even though they were more powerful than existing ships-of-the-line and occupied the same strategic role. The phrase "armoured frigate" remained in use for some time to denote a sail-equipped, broadside-firing type of ironclad.

Towards the end of the 19th century, the term "frigate" fell out of use. Vessels with armoured sides were designated as "battleships" or "armoured cruisers", while "protected cruisers" only possessed an armoured deck, and unarmoured vessels, including frigates and sloops, were classified as "unprotected cruisers".


Today in Aviation: Qantas’ First First Flight across the South Pacific

MIAMI – Today in Aviation, a Qantas Airways (QF) flying boat service commenced a survey flight from Sydney to Valparaíso via Easter Island in 1951. This marks the airline’s first flight across the South Pacific.

Before pioneering an air route from Sydney to Valparaiso, Chile, with the Catalina Flying Boat ‘Frigate Bird II’, Captain Patrick Gordon “Bill” Taylor (later Sir P.G. Taylor) was involved in a variety of other important and nerve-wracking aerial adventures. Taylor was the right man for the job.

Photo: Powerhouse Museum

The Qantas Flying Boat ‘Frigate Bird II’

The Catalina is a twin-engined high-winged monoplane flying boat with retractable wing tip floats built by Boeing Aircraft of Canada Limited starting in 1944. It features an almost cantilevered wing mounted above a shallow but broad hull on a central pylon housing the flight engineer.

The wing has a rectangular center section and tapered outer stressed-skin all-metal panels, though the ailerons and trailing edges are fabric-skinned. A unique feature is the wing-tip floats, which are mounted on pivoted frames that can be retracted electrically so that in-flight the floats form the wingtips. The hull is also all-metal, with a broad semicircular upper surface.

The power plant of the Boeing flying boat comprises a pair of two-row Pratt & Whitney Twin Wasp engines neatly cowled on the center section with cooling gills. The engines drive Hamilton variable-pitch propellers. The aircraft’s physical dimensions are 5500mm (h) x 31700mm (w).

P.1543/12

VH-ASA Flight Crew

As a result of the Captain’s experience, Taylor had been granted permission by the Australian government to conduct a survey flight in order to establish a commercial air route. Taylor was given the option of choosing an aircraft, and the Catalina PB2B-2 was the best option.

The aircraft was named ‘Frigate Bird II’ and given the Civil Registration VH-ASA. The ASA was chosen especially to stand for Australia-South America.

According to research conducted by the Museum of Applied Arts & Sciences, Captain Taylor was accompanied by Captain G.H. “Harry” Purvis (First Officer), E.D. “Blue” L’Huillier (Engineer), Angus Allison (Radio Officer and Bowman), and Sydney Morning Herald Journalist Jack Percival (Official Correspondent and Executive Officer).

Photo: Powerhouse Museum P.1543/142

The Flight

Before heading east to South America, the ‘Frigate Bird II’ flew to Grafton, NSW, and landed on the Clarence River. Noumea, New Caledonia Lauthala Bay, Fiji Satapuala Bay, Samoa Aitutaki, Cook Islands Papeete Harbour, Tahiti Mangareva, French Gambier Islands and Easter Island were all visited by the Bird II.

The refueling stop on Easter Island was critical for the aircraft. The crew had to land on the open sea because there was no sheltered area for take-off, posing a significant danger for an overloaded plane. There was a hurricane, there were freak swells, and all three anchor ropes were cut, not to mention Captain Taylor being swept overboard.

At last and with the aid of JATO (jet-assisted take-off) rockets, the crew was able to sail the ‘Frigate Bird II’ around the island like a cruise and eventually take-off.

Photo: Powerhouse Museum P1543/183

The Touchdown and Return Flight

The Frigate Bird II, escorted by a Chilean Air Force Catalina, arrived in Valparaiso, Chile, on March 26, 1951. It touched down at Quintero Air Force Base, where the crew members were greeted warmly by Chile’s President and Air Force officials.

After completing its diplomatic mission and establishing an air connection between Australia and Chile, the type departed after nine days in the South American country.

The crew arrived in Sydney on April 21 to a large reception after a similarly eventful return flight. The ‘Frigate Bird II’ was later presented to Captain Taylor as a gift by then-Prime Minister Robert Menzies in honor of the pilot’s exploits and pioneering career.

Featured image: The Frigate Bird II. Photo: Powerhouse Museum. Article source: “The Frigate Bird II and her Captain Revealed” Museum of Applied Arts & Sciences.


It is easier for a frigatebird with a 7.5-feet wingspan to go through the eye of a needle than for it to be identified straightaway — unless you answer to the name of David James. Accounts abound of how this Australia-based pelagic-birds expert has puzzled out the identity of many windblown frigatebirds recorded in India.

In 2017, a frigatebird photographed by Vivek Puliyeri as it winged for a few fleeting moments near the IIT-Madras campus, was identified by Dipu Karuthedathu as a Lesser Frigatebird. Though himself a maven in pelagic-bird identification, Dipu would still run it past David, who confirmed it as a second-cycle Lesser Frigatebird. Vivek’s eBird entry of this sighting on December 24, 2017, details the whole process from sighting to identification and finally confirmation.

A Lesser Frigatebird sighted at Beypore in Calicut on March 28, 2015. Photo: Naveenlal Payyeri

And recently, David James was called upon to confirm the species of four frigatebirds sighted at Valmiki Nagar by Vikas Madhav Nagarajan, close on the heels of Cyclone Nivar making landfall. David gave his vedict: Two of them were Great Frigatebirds and the other two, Lesser Frigatebirds.

Identifying frigatebirds blown inland, in India, is seldom as effortless as a wind current-assisted flight in the skies, thanks to three factors. Every year, frigatebird sightings off the Indian coast can be numbered on one’s fingers, and therefore, many trained pairs of eyes are not around to spot the subtle differences that set two species apart. So, usually, there would be a significant time lag between sighting and confirmation.

A Lesser Frigatebird sighted on December 12, 2016 in Mylapore. Photo: Rama Neelamegam | Photo Credit: Rama Neelamegam

Next comes an intrinsic factor: From their juvenile to adult stages, the three species of frigatebirds are similar, converging on major points. As these birds usually glide in and out of sight in a few swift seconds, usually thrust forward by a cyclone-induced gale, photographs can often miss features that accentuate the points where they diverge.

“Frigatebirds are big-sized birds, really bigger than the eagles that we see,” begins Dipu, adding that they have a minimum wingspan of around two metres.

A Great Frigatebird sighted at Valmiki Nagar on November 26. Photo: Vikas Madhav Nagarajan

Dipu elaborates: “They take many years to actually get to the colours and plumage and pattern that stay constant. They typically take four cycles and with every cycle they replace their feathers over a matter of a few months. By the fourth cycle, they will have a plumage that is close to adult plumage, and by the fifth cycle, they will have adult plumage. In adulthood, the colours and patterns do not change. The long process of growth to adulthood introduces many complex plumages. In juvenile plumage, all of them look very similar.”

  • Lesser Frigatebird would be smaller than Great Frigatebird
  • Christmas Island Frigatebird is the biggest of the three
  • Every year, 10 to 15 frigatebirds could be sighted across India
  • Two out of these 15 birds could be Christmas Island Frigatebirds
  • Frigatbirds and other pelagic birds can rest on the flight
  • In flight, they spend considerably lower energy than land birds

Dipu underlines that there are three species each with many variations based on changing plumages in the non-adult stages for birders to wrap their heads around.

So, to bridge the knowledge gap in the understanding of frigatebirds, in 2015, a group of pelagic-birds experts — Dipu et all — came up with a compilation of frigatebird sightings in India, for the November 2015 issue of Indian Birds.

The work is credited to Dipu Karuthedathu, David James, Aneesh Sasidevan, Mymoon Moghul, Prasanna Parab, S. S. Davidson, Sakthi Manickam, Vijayalakshmi Rao and Vineeth M.

By documenting sightings of critically-endangered Christmas Island Frigatebirds, the compliation also sought to overturn the misplaced notion that only the Great Frigatebird and Lesser Frigatebird occurred in India, Dipu points out.

  • Dipu Karuthedathu talks of a group of pelagic birding enthusiasts who undertake mid-sea birding trips from the Western and Eastern coasts of India to study pelagic birds. They are from various walks of life, glued together by their fascination for pelagic birds. For instance, Dipu is himself an IT professional from Bengaluru.
  • “It all started back in 2010, when we did a pelagic trip into the Arabian sea in fishing boats, with the help of Kerala’s Fisheries Department, the Coast Guard and other organisations, to see seabirds,” begins Dipu.
  • Their fascination for these birds is rooted in the fact that these birds find the sea largely self-sufficient, and depend on land — remote islands, from an Indian point of view — for breeding. On the very first trip in 2010, Dipu says they “managed to see a couple of species, which deepened our interest in pelagic birds”.
  • He continues: “Since them, we have done many mid-sea trips for pelagic birdwatching from many parts of India, including Kerala, Karnataka, Goa and Tamil Nadu. These trips have been supported by various organisations. From Chennai, we have done many pelagic birdwatching trips, with the assistance of Subramanian Shankar, who is into pelagic birdwatching. From these trips, we have good data about pelagic birds on the Eastern coast.”

“Before that compilation, we mostly had records based on some washed-out birds as specimens. That was the first time we had done a compilation based on sightings. There was the notion that only Lesser and Great Frigatebirds were showing up in India, because those were the specimens that were collected,” he explains. No matter how seasoned, birders can easily misread features of frigatebirds as seen in hurriedly-snapped images. During Cyclone Vardah, Rama Neelamegam knew her camera had to move like greased lighting, around 3.30 pm on December 12 in 2016, to capture a windblown frigatebird that zoomed past her terrace in Mylapore. “From the record shot I had taken, it was later identified as a Lesser Frigatebird,” says Rama.

When Vikas sighted four frigatebirds, on the morning of November 26 this year, he had a sense of the birds being pushed. It was around 7.30 a.m., and the winds had slowed down, but not to a breeze, recalls Vikas. “They would have been in the 60-70 kph range.

There were four frigatebirds together, flying along with a few Brown Noddys and Bridled Terns. There would have been 11 birds, and they were being carried along the coast.” A study of the images he managed to click showed they were Lesser Frigatebirds and Great Frigatebirds, two each.


Fregata magnificens Mathews, 1914

(Fregatidae Ϯ Ascension Frigatebird F. aquila) French mariners&rsquo name Frégate for the swift, rapacious frigatebirds < frégate frigate, warship (originally based on Italian fregata, etymology unknown) "95. FRÉGATTE. Fregata. < Le bec long et très-crochu vers son extrémité." (de Lacépède 1799) "Fregata Lacépède, Tabl. Ois., 1799, p. 15. Type, by subsequent designation, Pelecanus aquila Linné. (Daudin, Hist. Nat. Buffon, ed. Didot, Quadr., 14, 1802, p. 317.)" (Peters 1931, eu, 95).
Var. Fregatta, Gregata.
Synon. Aquilus, Atagen, Parvifregata, Pelecanus, Tachypetes.

● German Fregatte frigate (and other European equivalents (see Fregata)) (syn. Fregetta grallaria, syn. Fregetta tropica).
● ex “Hirundo americana” of de Rochefort 1658, and “Fregata marina apus, subtus alba, superne nigra” of Barrère 1745 (syn. Pelagodroma marina).

EU. magnificens, magnificentis splendidly < magnificus grand < magnus excelente facere fazer.


Can UAV Designers Learn From Soaring Birds?

How do frigate birds—seabirds with a 7-foot wingspan—stay aloft for months at a time? Their gliding prowess has been documented for hundreds of years by such varied observers as Christopher Columbus and Walt Whitman. But exactly Como as the birds accomplished this feat remained largely unknown until now. A new study by Henri Weimerskirch (of the Chizé Centre for Biological Studies in Villiers en Bois, France) and colleagues may help explain how the frigate bird remains airborne for extended periods. This could be of interest to UAV builders, if they can apply lessons from the birds’ flight to their designs.

The team studied frigate birds on Europa Island in the Mozambique Channel between 2011 and 2015, equipping nearly 50 of them with solar-powered transmitters to track their movements. The scientists wanted to determine how the birds completed their long migrations over oceans without landing (their feathers become waterlogged if they settle on the sea’s surface). In particular, they wanted to know if oceanic thermals allowed the birds to remain airborne for long periods.

The study, published in this week’s issue of Ciência, found that while adult frigates remained aloft for up to 48 days, juveniles spent even longer—more than two months—on the wing. And both groups achieved this feat with low wing-beat frequencies—meaning mainly through soaring—which would conserve energy.

The birds’ flight paths, say the authors, showed that “when soaring, the frigates used circling movements to soar in thermals below cumulus clouds where rising air creates updrafts.” The birds drift with the wind while climbing, but while gliding, they speed up by using side winds. “The resulting movement,” says the team, “is a complex zig-zagging, roller-coaster movement.”

Interestingly, the presence of cumulus clouds could be determined from the birds’ behavior, say the authors. “An ascending flight without or with little flapping of wings can only be made with support of an ascending air current. At sea an ascending air current can only exist in a thermal below a cumulus cloud. Thus, it can be concluded that there is a cumulus cloud where the bird performs an ascending flight, when birds climb without flapping their wings. Soaring outside but close to the clouds would not be possible because of the downdrafts occurring in the near vicinity of the cloud-edges.”

Both frigate birds and glider pilots use cumulus clouds as indicators of thermals, say Raymond Huey and Curtis Deutsch, in a separate article in Ciência. But whereas glider pilots typically avoid soaring in clouds (due to Visual Flight Rules), frigate birds “use these clouds to gain altitude and thus to glide extra distance.”

We wonder if this new information might help UAV designers: If a UAV were fitted with sensors that could indicate the presence of a cumulus cloud, perhaps it could use the cloud cover not only to hide, but to gain altitude and coast until finding another thermal.


Assista o vídeo: Frégate du Pacifique Fregata minor ridgwayi Great Frigatebird (Janeiro 2022).